Ședință crucială a liberalilor, nemultumiți că guvernul i-a luat apărarea ministrului Muncii, Marius Budăi în scandalul renegocierii PNRR. Sunt voci care spun că acesta ar putea fi înlocuit, deși guvernul a infirmat, oficial, o astfel de variantă.

Nemulțumirea liberalilor este legată de faptul că Marius Budăi a promovat în spațiul public, în mod repetat, mesajul că plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență, ar putea fi renegociat.

„În urma apariției unor speculații privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este responsabilitatea Prim-ministrului și nu a fost pus în discuție un astfel de subiect”, a transmis joi seară biroul de presă al Guvernului.

Și liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că n-a auzit pe nimeni să ceară demisia ministrului Budăi și că premierul are calitatea de a face evaluarea unui ministru. Mai mult, Ciolacu a declarat că Budăi face „exact ce este scris în programul de guvernare și ce am promis românilor”.

Potrivit surselor, liberalii sunt nemulțumiți și de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a beneficiat de aceeași înțelegere din partea premierului Nicolae Ciucă atunci când a fost acuzat că ar fi principalul responsabil pentru criza facturilor.

Articolul precedentBilanț coronavirus: Aproape 17.000 de infectări în ultimele 24 de ore
Articolul următorANPC lansează un număr de WhatsApp pentru reclamații, inclusiv pentru facturile la curent și gaze