Ședinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se desfășoară marţi, la Palatul Cotroceni.  

Înaintea ședinței CSAT, șeful statului participă, marţi, la ora 10.00, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul „Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I, unde va susţine şi o alocuţiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, începând cu ora 14.00, la Palatul Cotroceni. Ședința CSAT are loc în absența unui ministru plin la Apărare, după demisia lui Vasile Dâncu de luni, 23 octombrie. Premierul Nicolae Ciucă asigură interimatul la Ministerul Apărării până va fi numit un înlocuitor în urma demisiei lui V. Dâncu.

Membrii CSAT vor discuta despre criza energetică, dar și despre modernizarea armatei, precum și despre situaţia de securitate în contextul războiului din Ucraina, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale din 11 octombrie.

Pe ordinea de zi a ședinței CSAT de marți, 25 octombrie, sunt incluse subiecte referitoare la:

– Evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;

– Îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina;

– Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022;

– Măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, se mai arată în informarea Administrației Prezidențiale.

Articolul precedentVreme deosebit de caldă, temperaturi de până la 27 de grade
Articolul următorCe se întâmplă cu guma înghițită?