PNL a depus moțiunea de cenzură, alături de USR și PMP, dar șansele de reușită ale acesteia sunt discutabile, numai voturile opoziției nefiind suficiente pentru căderea Guvernului. Liberalii speră că vor fi și PSD-ști care vor vota împotriva Guvernului, alături de partidele din Opoziție.

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, face calcule și rezultatul nu este unul simplu, indiferent de rezultat:

„Ar fi bine pentru PNL să preia guvernarea, alături de celelalte partide din opoziție? Pentru România ar fi bine, dar pentru partid nu ar fi bine. Venim pe un val de nemulțumirea și pe niște așteptări extraordinare.

Dacă luăm guvernarea, putem să facem ceva pentru România, dar nu știu cât de mare lucru dacă ne uităm ce lasă PSD în urmă… Dar pentru partid va fi rău. Dacă nu o facem, PSD se va duce în groapă, cu tot cu România, pentru că nu mai vor fi bani de salarii, nici de pensii…

Aici trebuie să alegem: suntem oameni de stat, oameni pentru țară sau oameni pentru partid? Totuși, noi vrem să preluăm acum, pentru că nu știm ce vom mai putea face peste doi ani. Măcar acum mai putem să batem două cuie, să nu cadă casa. Peste doi ani s-ar putea nici să nu mai ai unde să bați cuie.”

În cazul în care voturile strânse vor fi suficiente pentru căderea Guvernului, senatorul Filipescu crede că cele mai mari șanse le are un prim-ministru care să nu fie membru al nici unuia dintre partidele semnatare ale moțiunii:

„Dacă poate să fie un tehnocrat, să fie o persoană deosebită, foarte bine, să fie. Un premier care să fie acceptat de toți nu poate să fie decât din afara partidelor.”

Articolul precedentConcursul de creație ,,Bărăganul în 100 de ani, 1918 – 2018” și-a desemnat câștigătorii
Articolul următorMuzeul Dunării de Jos Călărași organizează evenimentul Colinde… colinde