Senatorul liberal Răducu Filipescu a vorbit recent, în cadrul conferinței de presă săptămânale despre eventualitatea organizării de alegeri anticipate, despre alegerile în două tururi dar și despre candidații PNL la funcțiile de primar al municipiului Călărași și președinte al Consiliului Județean.

„Partidul Național Liberal este pregătit pentru alegeri”, a declarat senatorul liberal Răducu Filipescu. Parlamentarul crede că indiferent dacă moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban trece sau nu, PNL va avea de câștigat. Filipescu spune că oricare dintre variante este bună: „fie Guvernul rămâne și atunci vom avea alegeri locale în două tururi, fie Guvernul cade și atunci se creează condiții pentru alegeri anticipate.”

Filipescu spune că, în prezent, fiecare act normativ este trecut după negocieri intense cu parlamentarii din alte partide, iar alegerile anticipate ar rezolva această problemă, a majorității parlamentare.

„Nu poți să conduci România în stilul în care PSD impune mai repede și mai ușor punctele sale de vedere. Alegerile anticipate sunt varianta cea mai bună. Este varianta care limpezește scena politică mai repede. Chiar dacă vrem anticipate nu vom putea vota împotriva propriului guvern, că doar nu suntem PSD. Vom vedea ce va fi… Noi suntem oricum pregătiți pentru alegerile locale. Așa că suntem pregătiți și pentru cele parlamentare.” – a afirmat senatorul PNL.

„Pentru județele unde PNL are foarte mulți primari, alegerile locale în două tururi nu sunt avantajoase. Nu știu dacă din 37 de primari PNL, în județul Călărași, vor mai ieși toți în două tururi de scrutin. Se fac sondaje… Alegerile corecte și democratice se fac în două tururi. E bine să fie două tururi atât la primărie cât și la Consiliul Județean – în situația în care președintele se va vota uninominal.” –  a explicat Răducu Filipescu.

Senatorul liberal mai spune că Daniel Drăgulin are susținerea PNL pentru a candida din nou pentru Primăria municipiului Călărași. Liberalii vor lansa un alt candidat doar dacă sondajele de opinie care se fac ar arăta candidați mai buni în interiorul partidului: „La o diferență mai mare de 10% între actualul primar și ceilalți posibili candidați din PNL nu are rost să ne mai gândim la alt candidat.”

Despre actualul președinte al Consiliului Județean, Răducu Filipescu spune că Vasile Iliuță nu va mai putea fi candidatul PNL pentru această funcție: „Pe PNL sigur nu va putea candida.”

Pentru Consiliul Județean senatorul Răducu Filipescu a nominalizat ca posibil candidat pe Valentin Barbu, dar ia în calcul orice evaluare care să stabilească cel mai bun candidat.

Despre o posibilă candidatură a lui Vasile Iliuță la Primăria municipiului Călărași sau pentru Consiliul Județean Călărași, pe listele altui partid, senatorul Răducu Filipescu a opinat:

„Ținând cont că Iliuță pleacă de la minus 2000 de voturi, de la sub nivelul mării, e greu să treacă de nivelul mării să ia aer, s-ar putea să nu aibă nicio șansă. Din punctul meu de vedere, Vasile Iliuță este o persoană mai incomodă și mai greu de bătut, dar asta nu înseamnă că nu va fi bătut. Va fi bătut indiferent unde va candida.”

Articolul precedentMâine, 5 februarie, se oprește parțial apa în municipiul Călărași. Vezi în ce zonă
Articolul următorLocul 3 pentru canotorul călărășean Vasile Cristian Nicoară la Cupa României Ergometru