Situație critică în Marina Militară! În timp ce MApN vrea să doteze masiv forțele terestre, cele navale rămân descoperite. Nu s-a investit deloc în această ramură a Armatei care are cea mai mare nevoie de modernizare și de echipamente noi. Unicul submarin a rămas fără baterii și nu va mai fi scufundat vreodată. Și corvetele României au ajuns o himeră, scrie realitatea.net.

Forțele Navale Române se pot baza numai pe sisteme de armament vechi, de origine sovietică. Sisteme care nu au nicio credibilitate în cazul unui conflict.

Deși această ramură a armatei se confruntă cu criza imensă, achizițiile sunt foarte puține. Ultimele dotări care au fost făcute sunt cele din luna decembrie, atunci când navele au fost modernizate cu rachete.

Să nu mai vorbim despre corvete și modernizarea fregatelor. Aici licitația s-a prelungit nepermis de mult. Spre exemplu, în cazul corvetelor se împlinesc deja patru ani de când a fost câștigata licitația, dar nici până în ziua de azi nu a fost semnat contractul.

De asemenea, singurul submarin din dotarea Armatei Române zace stricat. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că nu va fi reparat vreodată pe motiv că e de fabricație rusească și nicio firmă nu dorește să-l recondiționeze. Promite Ministerul că va cumpăra alte două, noi.

Cât despre forțele terestre, aici armata stă ceva mai bine. Iar acum, tot pentru forțele terestre se dorește cumpărarea vestitelor tancuri americane pe care Joe Biden a anunțat că le va trimite în Ucraina. 

Articolul precedentAnca Alexandrescu, despre cum a fugit Arsene din țară: „Nu cumva a beneficiat de informații din cadrul grupului de la Cluj?”
Articolul următorPrajitura cu mere DE POST: cea mai ușoară și rapidă rețetă. Este extrem de delicioasă