Terenul de fotbal din incinta Complexului Sportiv Dunărea, cel care găzduieşte partidele de acasă ale „galben – albaştrilor” va fi dotat cu sistem de degivrare. Directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi, Eduard Grama, membru în Consiliul Director al AFC Dunărea 2005 Călăraşi a declarat că lucrările de montare se vor finaliza, cel mai probabil, vinerea viitoare.

„Este o investiţie necesară pe care şi-a asumat-o Consiliul Judeţean încă de la începutul acestui an. Au demarat lucrările pe care le vom finaliza cel mai probabil până vineri.

Aşa cum spunea recent şi domnul preşedinte Iliuţă, vom trece şi la montarea instalaţiei de nocturnă care se află deja la Călăraşi. Deşi totul depinde de procedurile de achiziţie, încercăm să ne mişcăm cât mai repede astfel încât şi această investiţie să prindă contur.

Ne dorim ca echipa noastră să evolueze în condiţii optime în noul sezon al ligii a 2-a astfel încât obiectivul privind promovarea să fie realizabil.”, a declarat Grama.

Sistemele electrice de încălzire pentru stadioanele cu gazon natural reprezinta o solutie optima pentru performanta si randamentul suprafetei de joc. Sistemul de încălzire asigură temperatura necesară rădăcinii firului de iarbă pentru a se regenera și pentru a germina la fel cum ar fi făcut-o în condiții climatice favorabile. Totodata sistemul asigură prevenirea formării gheții la nivelul suprafeței de joc atunci când temperaturile exterioare negative pot favoriza acest lucru.

Sistemul constă în instalarea cablurilor încălzitoare în suprafețele nou construite sau în cele existente, obținându-se o suprafață radiantă caldă foarte mare, în care căldura este direcționată spre exteriorul suprafeței de joc. Sistemul este monitorizat cu ajutorul sondelor de temperatură instalate la jumătatea distanței dintre cablul încălzitor și suprafața exterioară (cota 0)

Primul stadion din Europa care a instalat un sistem electric de încălzire subteran este WEMBLEY în anul 1960.

Stadioane din România care au instalat sisteme electrice de încălzire sub gazon: FC Chiajna, Academia Gheorghe Hagi, Dinamo București, FC Voluntari, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, Oţelul Galaţi, Ilie Oană Ploieşti, Ion Oblemenco din Craiova.

Articolul precedentTânăr din Gălbinași, cercetat de polițiști pentru conducere fără permis
Articolul următorRezultate BAC Călărași 2019: Astăzi se afișează notele la BAC