După ce au dat lovitura cu achiziția celui mai bun jucător de fotbal din lume sau a unui club de tradiție precum Newcastle United, investitorii arabi au pus ochii pe una dintre cele mai profitabile afaceri din lumea sportivă, considerat cel mai scump sport al planetei: Formula 1. Pentru care sunt dispuși să dea o adevărată avere.

Ofertanții „au pus pe masă” o sumă nemaivăzută, 18,25 de miliarde de euro, conform reputatei publicații Bloomberg. Iar cei care au făcut această ofertă sunt saudiții care au achiziționat și Newcastle, echipă devenită astfel cea mai bogată din lume, având în vedere că investitorul este chiar Fondul Public de Investiții al statului Arabia Saudită.

Din 2017, Formula 1 are un nou proprietar, Liberty Media, reprezentată de Chase Carey. Însă americanul a primit o ofertă la care nu se aștepta. Nici ca moment, dar nici ca valoare.

Același investitor a făcut și oferta pentru preluarea Formulei 1, considerat cel mai scump sport al planetei.

Dacă facem o comparație cu suma pentru care Bernie Ecclestone a vândut Formula 1 în 2017, constatăm că această sumă oferită de arabi este colosală. Mai exact, Ecclestone, care a condus destinele Formulei 1 aproape 4 decenii, a cedat toată afacerea pentru o sumă cuprinsă între 4 și 5 miliarde de euro.

După ce a primit această ofertă, de 18.25 de miliarde de euro, proprietarul Formulei 1 a dat răspunsul și a refuzat. Sursa menționată susține că negocierile au început chiar de la finalul anului trecut, însă acestea nu au putut fi susținute, din cauza refuzului constant al lui Chase Carey.

Tot cu ajutorul Fondului Public de Investiții din Arabia Saudită, a fost posibil transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, acolo unde are cel mai mare salariu dintre toți sportivii planetei, 200 de milioane de euro pe an.

Articolul precedentSe schimbă vremea radical! Când vin zăpezile peste toată România
Articolul următorCum controlează Soros presa globală – Operațiune uriașă de îndoctrinare a omenirii