Tadej Pogacar a obținut un succes uimitor în Paris-Nisa. Acesta s-a îndepărtat de rivalii săi din clasamentul general pentru a câștiga o victorie solo pe însorita Promenade des Anglais pentru a încheia „Cursa către Soare”.

Slovenul de la UAE a atacat pe ultima cățărare a zilei și s-a impus cu un avans de mai bine de jumătate de minut în fața lui Jonas Vingegaard și David Gaudu. Cei doi l-au urmat pe Pogacar și în clasamentul general, doar că au făcut rocada, cu francezul ocupând locul 2 al podiumului.

Aceasta este a treia victorie de etapă obţinută la actuala ediţie a „Cursei Soarelui” de rutierul sloven, câştigător al Turului Franţei în 2020 şi 2021.

În clasamentul general, Pogacar l-a devansat cu 53 de secunde pe David Gaudu şi cu 1 minut și 39 secunde pe ”rivalul” său principal Jonas Vingegaard.

S-a terminat și Tirreno – Adriatico 

Disputată în paralel, cursa italiană Tirreno – Adriatico, de asemenea de World Tour ca și Paris – Nisa, a revenit unui alt sloven. Primoz Roglic a obținut victoria la general și a îmbrăcat tricoul albastru de lider, cu 18 secunde în fața portughezului Joao Almeida, colegul lui Pogacar în echipa UAE.

Etapa finală desfășurată pe un circuit de 154 de kilometri la San Benedetto del Tronto a revenit la sprint belgianului Jasper Philipsen..

Articolul precedentIalomița. Cascadorie pe șosea, mașină făcută praf
Articolul următorInundaţii fără precedent în Australia! Evacuări în statul Queensland