Miercuri, 27 noiembrie, începând cu ora 18:00, Teatrul „Bacovia” din Bacău va fi prezent pe scena sălii „Barbu Știrbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călărași, cu piesa „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în regia lui Gheorghe Balint. Din distribuția spectacolului fac parte: Nina Ionescu, Adelaida Perjoiu, Eliza Noemi Judeu.

Matei Vișniec este o prezență constantă la Festivalul de la Vignion – Franța, iar spectacolul „Angajare de clovn”, propus de actorii băcăuani și la care călărăşenii sunt invitaţi să asiste pe 27 noiembrie 2019, în sala „Barbu Știrbei” Călărași, are un text excepțional, fiind piesa cea mai montată și jucată în foarte multe teatre din lume.

De asemenea, Eric Emmanuel Schmitt cel care semnează textul piesei „Variațiuni Enigmatice” este un autor francez în vogă, laureat al mai multor premii literare de prestigiu, unul dintre cei mai jucați dramaturgi în această perioadă în lume, alături de românul Matei Vișniec.

„Povestea din piesă e simplă: trei oameni, pot fi bătrîni, dar pot fi şi absolvenţi de liceu sau de facultate, se duc să se angajeze. Nu găsesc. N-au niciun ban în buzunar, mănâncă un biscuit la trei zile, pare a fi destul de incitant, nu? O cam trăim toţi.

Cum să-ţi drămuieşti existenţa cu puţinii bani pe care-i ai, ce mănânci, unde pui capul? E o poveste de viaţă. Trei oameni se duc să se angajeze, fără alte filosofii. E un teatru despre existenţă, eu nu prea cred în ‘-isme’”, spune regizorul Gheorghe Balint despre spectacolul său.

Articolul precedentAntrenorul Sergei Bebeshko și-a reziliat contractul cu AHC Dunărea Călărași
Articolul următorAu început lucrările de asfaltare pe străzile din cartierul Mircea Vodă, din municipiul Călărași