Tel Aviv, centrul economic și cultural al Israelului, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai distractiv oraș din lume. Ceea ce turiștii din toată lumea, dar și localnicii apreciază la Tel Aviv este diversitatea de gusturi și bugete, care face ca viața de noapte din Tel Aviv să fie accesibilă tuturor. 

Deși în toată Europa pandemia a impus restricții în operarea restaurantelor, a cluburilor de noapte și a tuturor zonelor publice, strategia Israelului a fost de a accelera vaccinarea populației pentru a redeschide cât mai repede centrele de entertainment. Astfel, Tel Aviv și-a menținut premiul de „Cel mai distractiv oraș din lume”, în ciuda tuturor restricțiilor operate de autorități. 

Situat la 60 de kilometri de Ierusalim, poziționarea orașului Tel Aviv pe coasta mediteraneană conferă zonei un farmec aparte devenind de-a lungul timpului un loc viu, modern, colorat, cosmopolit, surprinzător de armonios și de tânăr.

Numit și Miami-ul Orientului Mijlociu, Tel Aviv a fost clasat pe locul opt ca fiind cel mai bun oraș din lume și pe locul secund în clasamentul celor mai bune orașe la categoria mâncăruri și băuturi, după Shanghai, într-un sondaj realizat de publicația Time Out. Lista din acest an a celor mai bune orașe din lume aduce în centrul atenției comunitățile care s-au adaptat condițiilor impuse de pandemie, într-o perioadă în care factorii cheie, care transformau aceste metropole în zone de distracție, cultură și socializare, au dispărut.

 În cadrul unui sondaj, respondenții au considerat că viața de noapte, restaurantele și cultura din Tel Aviv, precum și aparteneța la comunitate – care a fost deosebit de importantă în timpul pandemiei – fac acest oraș demn de a fi numit „cel mai distractiv din lume”. Tel Aviv a obținut, de asemenea, și un punctaj generos pentru inițiativele de mediu și angajamentul față de activism.

 Cu toate că pandemia a oferit lumii întregi o pauză neașteptată, în Tel Aviv spiritul comunității nu a dispărut. Israel a pus întotdeauna accent pe inovație și tehnologie, țara reușind astfel să treacă peste colapsul cauzat de lockdown.

Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim, o metropolă plină de viață și energie, un uriaș centru economic, de afaceri, dar și cultural. La început, Tel Aviv a fost simplu port, dar astăzi înseamnă mult mai mult decât atât, este locul unde viața are un ritm alert, fiind cea mai mare zonă metropolitană din Israel.

Condițiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022: certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, test COVID PCR înainte de călătorie și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF

Ministerul Turismului din Israel a anunțat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiștii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinați, celor trecuți prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) și sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcție de evenimentul care survine primul, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Imagine

 

 

Articolul precedentRomânia a preluat preşedinţia Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Dunării
Articolul următorNoi sancțiuni pentru șoferii-problemă. Care sunt modificările