Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, la Baza militară Mihail Kogălniceanu, că „România nu e singură” și că „avioane de luptă din Germania și Italia se află aici pentru a proteja aliații”. Uniunea Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul” (UMPMV), al cărei președinte este Gabriel Oprea, fost vicepremier pe securitate națională și ministru al Apărării, lider UNPR, salută poziția fermă a șefului Alianței.

„Vă mulțumesc pentru contribuția semnificativă la alianță. România nu este singură, avioane de luptă din Germania și Italia se află aici pentru a proteja aliații. Azi vor mai sosi și în Bulgaria avioane. 1.000 de trupe americane sunt trimise la această bază, iar numărul total de trupe americane la Baza Mihail Kogălniceanu este de aproximativ 2.000. De aici, din zona Mării Negre, până la Marea Baltică, aliații susțin statele membre NATO din flancul estic prin trimiterea de trupe și capabilități militare. Săptămâna viitoare, miniștrii NATO vor discuta despre consolidarea prezenței în estul NATO. NATO e o alianță defensivă, misiunea noastră e să păstrăm pacea. Marea Neagră e o regiune de importanță strategică, vitală pentru NATO. Suntem deciși să continuăm dialogul pentru o soluție politică cu Rusia. Am trimis Rusiei o invitație pentru a ne întâlni în consiliul NATO-Rusia cât mai curând, dar NATO nu va face compromisuri în legătură cu valorile sale de bază: dreptul fiecărei națiuni de a-și alege viitorul”, a spus Jens Stoltenberg, notează umpmv.eu.

UMPMV, al cărei președinte este Gabriel Oprea, fost vicepremier pe securitate națională și ministru al Apărării, salută poziția fermă a șefului Alianței.

Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Articolul precedentPiața San Marco din nou plină de măști. La o zi după ce guvernul a ridicat obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 12 februarie 2022