În perioada 19-29 noiembrie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi – Serviciul Control Relaţii de Muncă a desfăşurat Campania Naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale în relațiile de muncă.

S-au făcut verificări în ceea ce privește încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, timpul de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), legislaţia şi directivele europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale.

În cadrul campaniei au fost verificaţi 22 de angajatori care prestează activităţi de transporturi rutiere de mărfuri (cod CAEN 4941) şi transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători (cod CAEN 4931).

În urma verificărilor efectuate au fost constatate 20 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Inspectorii de muncă au desfăşurat controale comune (identificări pe teren), în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier (ISCTR).

Articolul precedentCântece de odinioară pe scena Sălii Barbu Știrbei din Călărași
Articolul următorDragnea s-a răzbunat! Ciprian Pandea, mazilit de la șefia PSD Călărași