Patru bărbați ce se aflau într-o barcă, au căzut în apă, trei dintre ei s-au agățat de marginile acesteia până au fost recuperați, al patrulea fiind în continuare căutat.

În data de 25.07.2019 în jurul orei 00.05, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă „Barbu Știrbei” Călărași au fost sesizate prin dispecerat de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, pentru acordarea de sprijin privind participarea la o acțiune de salvare și căutare a unor persoane care, în timp ce se aflau într-o barcă pe Fluviul Dunărea, în zona Chiciu – km fluvial 372,5 mal stâng, au încercat în ultim moment să evite o barjă staționată.

În urma manevrei, toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agățat de barcă până au fost recuperate, al patrulea, conștient fiind, a înotat spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staționată.

La fața locului s-au deplasat de urgență cinci cadre din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, cu o ambarcațiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple și acordare prim-ajutor, precum și un autoturism de muncă operativă.

Au fost găsite trei din persoanele implicate, bărbați cu vârste cuprinse între 36 si 62 ani, carora le-au fost acordate ingrijiri medicale la fața locului.

Cea de a patra persoană, un bărbat în varstă de aproximativ 50 ani nu a fost gasit, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei pâna la km. fluvial 373 mal stâng la hidrohaltă și înapoi, persoana nefiind găsită.

Bărbatul a fost căutat ieri toată ziua de pompieri, nefiind găsit s-a luat decizia de a continua căutările și astăzi.

 

Articolul precedentȘi-a dat foc la casă! Pompierii au intervenit imediat pentru ca focul să nu ajungă și la alte gospodării
Articolul următor18 programe de formare profesională organizate de AJOFM Călărași