Joi, 20 octombrie 2022, a avut loc ședința de lucru la care a participat ministrul Energiei, Virgil Popescu alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Educației și alte persoane din ministere. 

În cadrul acestei ședințe, ministrul Energiei a anunţat că la sfârşitul acestui an va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice.

„…le-am transmis prefecților un mesaj clar: la sfârșitul acestui an lansăm un program special pentru unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice, un program multianual, din Fondul pentru modernizare, prin care încurajăm și deschidem call-uri de proiecte, probabil finanțate 100%, de montare a panourilor fotovoltaice pentru creșterea autoconsumului. Practic, ne dorim ca odată ce ieșim cu evaluările în această iarnă, din primăvară, UAT-urile și instituțiile publice să poată să treacă la faza de implementare a acestui program și să fim pregătiți mai bine pentru perioadele următoare. Și ce trebuie să știm, că vor fi, în fiecare, an call-uri de proiecte pe acest domeniu, pentru UAT-uri și pentru instituțiile publice, separat, tocmai pentru a nu intra în competiție cu companiile, cu întreprinderile mici şi mijlocii sau cu producătorii de energie electrică.”, a declarat Virgil Popescu.

Articolul precedentElevii intră în vacanță. Calendarul anului școlar
Articolul următorCe alimente poți să mănânci seara ca să nu te îngrași