48354992 - rain drops falling from a black umbrella concept for bad weather, winter or protection

Vineri, se răcește semnificativ, iar în jumătatea de est a țării, cu deosebire în Moldova, temperaturile vor coborî sub cele normale ale acestei date. Va ploua în sudul și centrul tării, local în est și în nord, și pe suprafețe mici în rest.

În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de precipitații depășesc 10…15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și continuă să se depună strat de zăpadă. În restul zonei montane, pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei, trecător în zonă deluroasă a Olteniei, precipitațiile sunt mixte. Izolat, în special în est și la munte, grijă mare la polei.

Maximele, vor fi cuprinse între -1…0 grade în Moldova și în jur de 12 grade, în Banat și Crișana.

În Călărași, o zi mohorâta și în răcire semnificativă cu 3-4 grade de acum din zori, și cel mult 6 grade la amiază. Temporar va ploua, iar spre seară nu este exclus să vedem și lapoviță. În plus, vântul are intensificări, se ating la rafală 40…50 km/h, amplificând senzația de rece.

Sâmbătă, în sud, est, parțial și în centrul tării, vremea va fi închisă și rece; va plouă local în Muntenia și în Dobrogea și pe spații restrânse în Oltenia, Moldova, sudul Transilvaniei și al Banatului.

În zona montană, izolat și în Moldova și nordul Munteniei, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, va plouă doar izolat, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vântul va mai avea unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane, iar maximele se vor încadra între 0…2 grade în Moldova și 13…14 grade în zonele deluroase din Banat și Crișana.

În Călărași, sâmbătă, vreme închisă și rece. 0…1 grad dimineață și în jur de 6 grade la amiază. Trecător va mai plouă slab, iar vântul va suflă slab și moderat.

Duminică, cerul va fi variabil doar în regiunile intracarpatice, în restul țării însă, mai mult înnorat. Va plouă slab, local în sud și sud-est și cu totul izolat în rest. În zonă montană înaltă, trecător, vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va mai avea unele intensificări în sudul Banatului.

Maximele, ușor mai ridicate decât cele de sâmbătă în majoritatea zonelor, se vor încadra între 1…2 grade în nord-est, unde se vor menține în continuare sub cele climatologic specifice perioadei și 14 grade în vest.

Duminică, în Călărași, cer temporar înnorat și condiții de ploaie slabă, trecătoare. Dimineață, 3-4 grade, la amiază în jur de 8.

Articolul precedentAJOFM Călărași reamintește angajatorilor că sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora
Articolul următorCare sunt locurile de muncă disponibile, în această perioadă, la AJOFM Călărași