Alexandru Rafila – ministrul Sănătății a declarat, sâmbătă, că varianta Omicron va fi ultima de asemenea intensitate. Acesta a apreciat că în aproximativ două săptămâni varianta Delta va ieși din circulație.

„Mă bucur că la nivelul CNCAV s-a luat decizia de schimbare a strategiei de vaccinare cu încercarea de a ajunge la categorii vulnerabile, era bine să se întâmple cu mult timp în urmă, dar e bine că se întâmplă și acum. Important e să trecem de acest val despre care cred eu că este ultimul important al acestei pandemii”, a afirmat Alexandru Rafila, sâmbătă, la deschiderea unui centru de vaccinare pentru copii din Sectorul 4 al Capitalei.

„Aţi văzut că am avut miercuri cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. Ceea ce am spus şi eu şi colegii mei de la Direcţia de Sănătate Publică s-a adeverit, s-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână şi astăzi avem puţin peste 30.000 de cazuri. Sunt două lucruri care ne preocupă în momentul de faţă: procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive –  e adevărat, şi testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decât cele care se făceau în perioada anterioară şi e bine că am reuşit să depăşim sensbil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar în momentul în care vom asista şi la scăderea proporţiei de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile o să ia o turnură favorabilă.

Deocamdată, ne aflăm în perioada de creştere, care va mai dura cel puţin 10 zile după părerea mea şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri săptămâna viitoare”, a afirmat Alexandru Rafila. El crede că în zece zile vom intra pe un trend descrescător al pandemiei,.

 

Articolul precedentScăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”
Articolul următorCând se rezolvă problema concediilor medicale pentru cei infectați COVID-19 – Anunțul ministrului Rafila