Investiție de 4 milioane de lei a Consiliului Județean Călărași, Blocul Operator a fost inaugurat astăzi la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Noul Bloc Operator are 7 săli de operații construite în așa fel încât introducerea, generarea și reținerea de particule să fie minimă iar parametrii relevanți, temperatura, umiditatea, presiunea, sunt controlați conform standardelor naționale și internaționale.

Sălile de operații sunt prevăzute cu instalații speciale de ventilare – climatizare care să asigure condiții optime de asepție. Saloanele sunt dotate cu paturi moderne, dulapuri, noptiere și scaune.

Blocul Operator beneficiază de următoarele spații: sală de oprație, filtru aseptic și sală de operații tampon. Sala de operații tampon este gândită pentru a prelua un număr mare de persoane care au nevoie de intervenții chirurgucale în cazul unor accidente cu un număr mare de răniți.

Mai există un salon de pregătire preoperatorie, protocol operator, de trezire postoperatorie, sală de transfuzii, sală de gipsare precum și o cameră de decontaminare materiale de curățenie.

https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanCalarasi/videos/2747612848589696/

Articolul precedentPrimăria Călărași marchează 160 de ani de la Unirea Principatelor Române
Articolul următorAutostrada A2 a fost închisă pe tronsonul Drajna – București