Un grup de elevi a purtat, în cadrul paradei militare ce s-a desfășurat pe traseul Zona Orizont – Piața Prefecturii, cu ocazia Zilei Drapelului României, un steag de dimensiuni mari (9 m x 6 m) pus la dispoziție de Primăria Municipiului Călărași.

Astăzi, 26 iunie, zi în care se sărbătorește Ziua Drapelului Național al României, în municipiul Călărași, sub coordonarea Centrului Militar Județean Călărași și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași ”General de brigadă Barbu Pârâianu”, cu participarea Primăriei Municipiului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași și a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, s-a organizat o paradă militară să cinstească stindardul românesc.

Spre deosebire de alți ani, manifestările au început la ora 09.45, la Monumentul Eroilor din zona Orizont, de unde, spre Km 0, va avea loc o defilare a structurilor militare aparținând IJJ și ISU cu drapelul de luptă al IJJ, dar și cu drapelul din centrul municipiului Călărași care a fost coborât, într-un ceremonial, în seara zilei de 25 iunie și dus, spre sfințire, la Biserica Sf. Nicolae, unde a stat toată noaptea.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

26 iunie Ziua Drapelului Național!

Publicată de Tataranu Stefan Ovidiu pe Miercuri, 26 iunie 2019

Articolul precedentMuzeul Dunării de Jos organizează, în perioada iulie – august, Școala de Vară
Articolul următorMandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști