A 2-a jumătate a lunii februarie și prima a lunii martie vor fi marcate de temeraturi mai mari decât media, a anunțat Aministrația Națională de Meteorologie în prognoza pe o lună. 

Astfel, în perioada 14 februarie – 14 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

În zonele de sud și vest va fi deficit de ploaie pe toată perioada specificată, iar în restul țării regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cu un excedent în prima parte a intervalului în zona de nord-vest a țării.

 

14 februarie – 21 februarie
În prima săptămână din intervalul prognozat, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

21 februarie – 28 februarie

Și finalul lunii va fi marcat de temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

28 februarie – 7 martie

 

Luna martie începe cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

7 martie – 14 martie
Până la jumătatea lunii martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor fi deficitare în toată țara, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie

Articolul precedentReguli noi pentru trotinetele electrice
Articolul următorBilanț coronavirus-14 februarie 2022