Meteorologii anunță vreme caldă pentru această zi, cu temperaturi peste cele obișnuite acestei perioade. Vor fi și ploi în mai multe regiuni ale țării, primele semne de răcire. 

Temperaturile sunt în creștere, peste 20 de grade în mai multe regiuni din țară, însă cerul rămâne variabil, meteorologii anunță înnorări și ploi. Vremea intră în proces de răcire în majoritatea regiunilor din țară, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele specifice acestei perioade din an.

Astazi, in vestul, nordul și centrul țării, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni în general apropiate de cele normale pentru această dată, cerul va avea înnorări, iar aria ploilor va fi în extindere. În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, cu excepția litoralului, unde vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales seara, va ploua local. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. 
Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade în Maramureș, în Dealurile Crișanei și pe litoral și în jurul a 23 de grade în Muntenia, Moldova și izolat în Oltenia. În orele dimineții, izolat va fi ceață.

În Dobrogea și cu Bărăgan continuă vremea frumoasă și se face mult mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 22 de grade în zona Bărăganului. Pe litoral însă va fi mai răcoare și se vor înregistra cel mult 13 grade. Vântul devine mai insistent, iar la noapte cresc șansele de ploaie.

În Bucuresti, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade (cu 8…9 grade peste media multianuală a datei). Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar în orele serii, probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla în general moderat. 

Articolul precedentTradiții de Buna Vestire. Blagoveștenia sau Ziua Cucului
Articolul următorCum îți dai seama dacă peștele pe care îl cumperi este proaspăt: „Acordați o atenție deosebită acestui aspect”