Meteorologii anunță o vreme caldă pentru 30 ianuarie, dar cu intensificări ale vântului. România este sub influența Codului galben de vânt puternic și a Codului portocaliu de viscol în toată ziua de duminică.

Duminică, vântul va sufla puternic în toată țara, însă, temperaturile vor fi în continuare mai mari decât cele normale pentru luna ianuarie.

La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită şi vizibilitatea foarte scăzută.

În zonele joase de relief, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 45km/h, IAR ÎN sudul Transilvaniei, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, rafalele vor depăşi 70 km/h.

Înnorările vor persista în zonele montane şi submontane şi local în centru, iar în restul teritoriului, cerul va fi noros.

ANM a emis avertizări de Cod galben de viscol și Cod portocaliu de vânt și viscol.

Până la ora 10.00 mai sunt în vigoare codurile galben de vânt și codul portocaliu de viscol în nord-vestul țării și la munte. Va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută. Codul portocaliu de viscol puternic vizează zonele montane, la altitudini de peste 1.600 de metri în Carpații Orientali și în Munții Apuseni. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

COD GALBEN

Vântul se va intensifica în următoarele ore, avertizarea ANM intră în vigoare de duminică, ora 10.00 și e valabilă până luni, la ora 10.00. În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

COD PORTOCALIU

Meteorologii anunță viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 m. Codul portocaliu intră în vigoare duminică la ora 10.00 și este valabil până luni, 31 ianuarie, ora 8.00. La munte, la altitudini de peste 1.600 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

VREMEA la munte

La munte și în regiunile vestice, nordice, centrale şi estice se vor semnala precipitaţii mixte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade.

VREMEA în București

Vântul este mai intens, dar vremea este caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil cu unele înnorări la începutul zilei. Vor fi -5…-3 grade dimineata si 8…9 grade la amiaza.

Articolul precedentCând se rezolvă problema concediilor medicale pentru cei infectați COVID-19 – Anunțul ministrului Rafila
Articolul următorFlorin Cîțu dă semnalul: ”O urgenţă pentru această sesiune parlamentară o reprezintă adoptarea legii offshore”