Vremea rea face probleme românilor în aceste zile. Cantități importante de apă au căzut și s-au produs inundații în mai multe localități.

Este pericol de inundații pe mai multe râuri, motiv pentru care hidrologii au emis cod portocaliu. Județele Timiș și Caraș Severin au fost lovite deja de viituri. Apele au intrat în curțile oamenilor, după ploile torențiale din ultimele ore, care au antrenat cantități uriașe de apă. Ogoarele au fost inundate, iar agricultorii sunt disperați. În plus, o mare parte din țară a fost lovită de grindină. 

Grindina a lovit cu putere în județul Alba. Ploaia torențială a măturat totul în cale, iar șuvoaiele de apă au acoperit străzile.

 

Și județul Arad a avut parte de grindină. În doar câteva minute, totul a fost acoperit de un strat alb de gheață.

Meteorologii și hidrologii au emis mai multe avertizări de cod galben și cod portocaliu pe râurile din Timiș, Caraș-Severin, Arad, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara și Gorj.

Județul Caraș Severin este sub amenințarea codului portocaliu de inundații. Mai multe străzi și curți dintr-un cartier din orașul Bocșa au fost inundate.

Canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar grădinile, curțile, anexele gospodărești, dar și unele case, s-au umplut de apă. Peste 40 de curți și anexe au fost inundate.

Și în județul Cluj au fost probleme. Oamenii din satul Remetea Pogănici au cerut ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din curți.

Vremea în data de 3 aprilie este una rece, temperaturile scad semnificativ.

Astăzi în jumătatea de nordică vremea se va răci, se vor semnala ploi în centrul şi sud-vestul ţării, iar spre seară vântul va avea intensificări în vestul şi nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 şi 16 grade.

În București cerul va fi temporar noros, mai ales spre seară va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, la amiază, va fi de 15, cel mult 16 grade.

La munte se vor semnala precipitaţii însemnate cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă de 15, chiar 20 cm, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul nopţii, iar valorile termice vor scădea mai ales în masivele nordice.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentNoutăţi pe Netflix în aprilie
Articolul următorBanii din PNRR pentru România se reduc cu aproape 15%