Vremea se încălzește astăzi, dar se înnorează în cea mai mare parte a țării. Ploile vin spre seară și la noapte, mai ales în jumătatea nordică, iar maximele pornesc de la 15…17 grade pe litoral și ating 23…24 de grade în zona Banatului.

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea vor fi ploi în jumătatea de nord și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste unde se vor depăși 60…80 km/h, dar pe arii mai restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo duminică, 23 octombrie

Vremea va fi caldă, mai ales în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi izolate de scurtă durată pe parcursul zilei în centrul și estul țării, precum și în zona montană aferentă. Până spre orele serii, vântul va avea intensificări locale și temporare la munte (unde vor fi viteze la rafală de 55…70 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și centrale unde rafalele vor fi de 45…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade, mai scăzute în zonele depresionare (spre 0…2 grade). Izolat, dar cu precădere în Transilvania, dimineața și din nou spre finalul intervalului, se va forma ceață.

 

 

 

Articolul precedentSimona Halep depistată pozitiv cu Roxadustat. „Cel mai greu meci din viața mea”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET