Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, au pus în aplicare 10 mandate de aducere, pe raza județului Călărași, emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.

În fapt, s-a stabilit că aceștia ar fi achiziționat de la cetățeni bulgari tutun pe care l-ar fi prelucrat și comercializat atât personal, cât și prin societățile de curieratprin mijloace artizanale și dispozitive electrice și manuale.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, iar după administrarea probatoriului a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore față de 8 persoane cu vârste cuprinse între 22 și 54 de ani.

Totodată, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au depistat 2 autovehicule și o autoutilitară, pe o stradă din comuna Fundeni, județul Călărași, în care se afla cantitatea de aproximativ 840 de kg de tutun.

În cauză s-a dispus ridicarea cantității de tutun și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile și supuse marcării peste limita de 1 kg tutun”.

Tutunul a fost predat lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București.     

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Articolul precedentComunitatea oamenilor care se dezvoltă profesional, citesc marile cărți și investesc în educația permanentă
Articolul următorBărbat de 41 de ani, agresat pe strada Mușețelului din Călărași de 4 indivizi