Registrul Auto Român a verificat, în județul Călărași, din punct de vedere tehnic în trafic, 655 de autoehicule, dintre care 75.42 % au fost neconforme iar 105 mașini prezentau pericol iminent de accident.

2.59 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018, au fost aplicate 379 de amenzi contravenționale, au fost retrase 348 de certificate de înmatriculare și reținute 32 permise de conducere.

La nivel național au fost verificate 67.807 vehicule, în 2018. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentPeste 950 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști săptămâna trecută
Articolul următorRăducu Filipescu, senator PNL: Cu acest buget PSD vrea să controleze voturile din acest an