Adoptarea bugetului pe anul 2019 continuă să fie un subiect nu numai de discuție ci și de îngrijorare pentru reprezentanții administrației locale. Senatorul PNL, Răducu Filipescu, crede că avem în față un buget prin care PSD încearcă să controleze voturile pentru alegerile din acest an.

„Se prefigurează a fi un buget dezastruos. Este un buget pur politic. În sensul în care sume foarte mari sunt la îndemâna oamenilor politici. Este un buget pur și simplu politic. De ce este construit bugetul în acest fel?

Pentru că este un an electoral, avem alegerile europarlamentare și pentru președinție, pe care partidul de guvernământ vrea să le câștige.

Bugetul nu este dezastruos numai pentru că este politic. Ci și pentru că aruncă tot ce înseamnă asistență socială în capul primarilor. Bugetele locale sunt deja construite pe un deficit.

Bani contra voturi. Cam așa merge. Așa vede PSD bugetul. Nu ne dați voturi nouă, nu vedeți banii. Este un buget al subdezvoltării.”

Senatorul Filipescu spune că avem în față un record trist

„Cel mai prost buget pe care l-a avut vreodată România. Niciodată nu am avut un buget care să fie atât de sensibil. Eu cred că mai departe de luna septembrie nu e finanțare. Este un buget mincinos.

Au ajuns atât de departe pentru că sunt foarte slabi financiari, nu mai au bani și trec dintr-o minciună în alta. E un buget catastrofal care sper eu să nu treacă sau dacă trece să treacă puternic corectat.”

Bani pentru județul Călărași

Răducu Filipescu vine cu câteva amendamente importante pentru județul Călărași, la bugetul național de anul acesta. Senatorul liberal solicită 196,46 milioane lei pentru investiții ale Consiliului Județean Călărași și 25,77 milioane lei pentru obiective ale Primăriei Municipiului Călărași.

Concret, Filipescu cere de la bugetul național 81,97 milioane lei pentru construcția unui corp nou la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 30,7 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Prefecturii și 83,78 milioane lei pentru portul turistic de agrement pe brațul Borcea.

În ceea ce privește susținerea investițiilor necesare în municipiul Călărași, senatorul Răducu Filipescu a solicitat, într-un amendament la Bugetul Național, 15,17 milioane lei pentru modernizarea străzii Varianta Nord, și 10,59 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița.

Articolul precedent105 autovehicule verificate în trafic, în anul  2018, prezentau pericol iminent de accidente
Articolul următorDouă cartiere defavorizate din Călărași, vizate de proiecte depuse de Primărie