Vremea nu revine la valori obișnuite pentru această perioadă nici astăzi, 28 octombrie.

Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în primele ore ale zilei vom avea parte de condiții de ceaţă, mai ales în zonele joase din vestul, nord-vestul și centrul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, foarte puțini nori și temperaturi peste limitele normale. Vor fi 20-21 de grade prin Bărăgan și 17-18 grade pe litoral și în Deltă.

În Oltenia o să fie și mai bine. Ne așteaptă amiază foarte plăcută, cu cer mai mult senin și 22-23 de grade în termometre.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul adie plăcut și temperaturile urcă până la 20 de grade. Asta înseamnă cu vreo cinci grade mai mult decât ar trebui să fie la final de octombrie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina sunt ceva înnorări și condiții de ceață la începutul zilei. Apoi, soarele încălzește treptat atmosfera și maximele depășesc valorile obișnuite și ajung pe la 19-20 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineață cam neplăcută și asta din cauza ceții, care poate să dureze câteva ore. Apoi, prindem vreme frumoasă și mai caldă decât fi normal, cu maxime de 17-18 grade.

În vestul țării avem o zi plăcută, însorită, dar după ce se risipește ceața din zonele joase. Amiaza ne-aduce temperaturi agreabile, până la 20 de grade și un vânt destul de liniștit.

În Transilvania este cam frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat din nou ceața. Atmosfera se încălzește, însă după prânz. Temperaturile ajung pe la 17-18 grade și asta înseamnă o vreme caldă pentru acest moment al anului.

În București vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, la amiază, va fi de 20…21 de grade.

Articolul precedentOra de iarnă 2022. Când se schimbă ora anul acesta și ce urmări are modificarea asupra organismului
Articolul următorRăzboi în Ucraina – Zelenski:Rusia a efectuat 4.500 de lovituri cu rachete şi peste 8.000 de raiduri aeriene. „Ne continuăm lupta”