Polițiștii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 11 percheziții în județele Neamț, Vrancea și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale și deținere ilegală de arme neletale. 3 persoane au fost reținute de polițiști.

Ieri, 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Călărași, Oltenița și Lehliu-Gară, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Neamț, Vrancea și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale și deținere ilegală de arme neletale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi încercat să sustragă bani din sediile societăților comerciale.

De asemenea, 4 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani ar fi achiziționat și deținut la domiciliu, fără respectarea prevederilor legale, arme neletale.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3 arme neletale, 406 proiectile de 6 mm, precum și 6 tuburi de cartușe, fără capse de inițiere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, arme, explozivi si substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, ordine publică, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Articolul precedentA ieșit pe stradă cu un cuțit în mână, amenințând trecătorii, într-o zonă foarte circulată din Călărași
Articolul următor22 absolvenți selectați și alți 3 tineri încadrați pe loc, la bursa organizată de AJOFM Călărași