51 de secții de votare vor fi deschise, în municipiul Călărași, duminică, 10 noiembrie, pentru turul I al alegerilor prezidențiale.

Procesul de vot la alegeri prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie. În ziua de vineri, procesul de vot începe la ora locală 12:00 și se va încheia la ora locală 21:00, iar în ziua de sâmbătă, votarea începe la ora locală 7:00 și se va încheia la ora locală 21:00.

Primăria Municipiului Călărași a asigurat:

✅emiterea dispoziției de afișaj electoral

✅afișarea delimitării secțiilor de votare

✅emiterea dispoziției de desemnare responsabili amenajare secții de votare

✅tipărirea în două exemplare a listelor electorale permanente

✅amenajarea secțiilor de votare (cabine de vot, urne, mobilier unde a fost necesar, montare de săgeți indicatoare numerotate)

✅întocmirea a 51 de plicuri cu listele electorale și alte documente emise de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență

✅emiterea și transmiterea de adrese către IPJ Călărași,Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, Spitalul Judeţean Călăraşi, Căminul pentru Persoane Vârstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” şi către Unitatea de Asistenţă Medico-Socială cu privire la secţiile care au fost arondate în vederea solicitărilor pentru urna mobilă

✅transportul buletinelor de la BEJ la secțiile de vot (cu o zi înaintea votului) și de la secțiile de vot către BEJ după terminarea procesului de vot, numărare și întocmire a proceselor-verbale.

Mai mult, Primăria Municipiului Călărași, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași și Crucea Roșie Română-filiala Călărași, vor pune la dispoziție, după încheierea procesului electoral, în curtea Prefecturii (unde funcționează Biroul Electoral Județean), corturi încălzite cu aeroterme, mese, scaune, ceai și apă pentru cei care vor veni din municipiu și județ cu sacii cu voturi.

Articolul precedentLa Primăria Călărași s-au depus până în prezent 79 de dosare pentru ajutorul de încălzire
Articolul următorDunărea Călărași joacă sâmbătă în Oltenia cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu