Începând cu data de 15 octombrie a.c., la ghișeul Direcţiei de Asistenţă Socială, din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi, se pot depune actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri), iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași (bloc Flora), în fiecare zi lucrătoare, între orele 08.00 şi 14:00.

Termenul limită de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei aferent lunii noiembrie 2019 este până la data de 20 noiembrie 2019. Până în prezent, potrivit informațiilor oferite observatorcl.info de reprezentanții Primăriei Municipiului Călărași, au fost depuse 79 de dosare, din care opt pentru încălzire în sistem electric și 71 pentru încălzire pe gaze.

După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel: începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.

Direcţia de Asistenţă Socială oferă informaţii suplimentare la sediul din strada Progresul, nr. 23, sau la numerele telefon 0242/31.31.51/interior 114.

Ajutorul de încălzire se acordă în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2011, actualizată, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Familiile şi persoanele singure, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electric sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri, vor beneficia de acest ajutor numai dacă venitul net lunar pe membru de familie este de cel mult 750 de lei. În cazul ajutorului acordat pentru încălzirea cu energie electrică, este obligatorie efectuarea anchetei sociale.

Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că, la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzire locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii. Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire.

Obligaţia beneficiarilor ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei este să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau veniturilor de natură a conduce la modificarea ajutorului acordat. Modificările se anunţă prin depunerea unei noi cereri și declaraţii, însoţită de actele care atestă modificările, în termen de cinci zile de la producerea acestora.

Articolul precedentAstăzi începe Festivalul Concurs de Muzică Folk „Chitara Dunării” Călărași
Articolul următor51 de secții de votare sunt amenajate în municipiul Călărași pentru alegerile prezidențiale de duminică