În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei, conducătorii auto sunt sfătuiți să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – Poliție, Pompieri și Jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

De asemenea, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative și suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenției imediate la solicitările cetățenilor.

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții conducerii MAI vor ține permanent legătura cu prefecții din județele afectate de vremea rea.

Astfel, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, împreună cu prefecții se va lua decizia convocării Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și se va asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele respective.

Recomandări pentru cetățeni!

Pentru siguranța dumneavoastră, evitați  pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale.

Articolul precedentDunărea Călărași începe astăzi stagiul de pregătire din Antalya
Articolul următorO autoșenilată va intra, în curând, în dotarea pompierilor călărășeni