Miercuri, 19 mai, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu”, a cărui valoare se ridică laaproximativ 983.000 de euro, contribuția bugetului local fiind de doar 2%.

Municipiul Călărași este beneficiarul unei noi finanțări europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Proiectul, a cărui durată de implementare este de 36 de luni, are ca obiectiv general creșterea eficienței energetice în infrastructura serviciilor de educație, prin trei măsuri de intervenție: reabilitarea termică a anvelopei clădirii și a instalațiilor din subsol, asigurarea sălilor de lucru și spațiilor îndelung aglomerate cu sisteme de ventilare cu aer proaspăt tratat prin recuperarea căldurii aerului viciat evacuat și realizarea unei centrale termice geo-solare care să folosească minim 75% energie regenerabilă.

Ca lucrări suplimentare propuse se numără înlocuirea acoperișului și refacerea trotuarelor degradate.

Facem precizarea că valoarea totală a proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă aflate în implementare la nivelul Primăriei Municipiului Călărași se ridică la 9,071 milioane euro.

Articolul precedentJandarmii le-au „stricat” petrecerea de nuntă pentru că „invitaseră” tot cartierul
Articolul următorVideo | O persoană a decedat și alte 4 au fost rănite în urma unui accident rutier provocat de un câine