Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că a fost semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița, arteră de circulație în lungime totală de 2.534 metri.

Lucrările privind realizarea obiectivului de investiție prevăd:

– lucrări privind execuția părții carosabile, execuția de parcări pe partea stângă, în lungul străzii;

– amenajare trotuare;

– amenajare zone verzi, inclusiv însămânțare gazon și plantare copaci;

– lucrări privind relocarea instalației de electricitate, poziționarea de noi stâlpi pentru eficientizarea iluminatului stradal, pozarea în subteran a rețelei de cabluri și corelarea cu sistemul de iluminat public al municipiului Călărași;

– lucrări pentru semnalizare rutieră și instalarea unor corpuri semaforizante;

– lucrări de înființare a instalației de fibră optică, pozarea în subteran a rețelei de cabluri și corelarea cu sistemul de fibră optică al municipiului Călărași;

– aducerea la cotă cămine și guri de scurgere cu înlocuirea capacelor, ramelor și plăcilor suport;

– montarea de guri de scurgere noi.

Activitățile care fac obiectul contractului de achiziție publică:

– servicii de proiectare: lucrări de drumuri, lucrări înființare rețea fibră optică, lucrări de înființare rețea de iluminat public, lucrări de instalare sistem de semaforizare

– lucrări de execuție: lucrări de drumuri, lucrări înființare rețea fibră optică, lucrări de înființare rețea de iluminat public, lucrări de instalare sistem de semaforizare

În urma implementării investiției se vor moderniza 2.534 ml de stradă, adică o suprafață a părții carosabile de 26.781 mp.

Partea carosabilă va fi compusă, pe zonele unde distanța dintre limitele de proprietate permite, din două benzi de circulație a 3,00 m lățime și o parcare în lungul străzii de 2,50 m, creându-se astfel un număr de 205 locuri de parcare.

Pe tronsonul cuprins între str. Dorobanți și B-dul Cuza Vodă, partea carosabilă va fi compusă din trei benzi de circulație a 3,00 m lățime fiecare.

Pentru a spori siguranța circulației, în intersecția cu str. Eroilor s-au prevăzut semafoare. Trotuarele vor fi înlocuite în întregime cu pavele din beton.

Executantul lucrării este BERTONI CONSTRUCT SA (lider), în asociere cu KOMORA SRL și FLASH LIGHTING SERVICES SA.

Valoarea contractului: 8.900.881,65 lei fără TVA, din care:

– Serviciile de proiectare si asistență tehnică 297.652,11 lei fără TVA

– Lucrările de execuție 8.603.229,54 lei fără TVA

Durata pentru proiectare și execuție lucrări este de 17 luni de la data transmiterii ordinului de începere (o lună pentru proiectare și 16 luni pentru execuție lucrări).

Articolul precedentInfecțiile respiratorii în școlile din județul Călărași sunt sub 1%
Articolul următorSancțiuni de 60.000 lei pentru munca nedeclarată, aplicate de ITM Călărași