Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european pentru Transporturi. Premierul Orban a trimis două propuneri de comisar la Bruxelles, pe Adina Vălean și pe Siegfried Mureșan. Soluția trimiterii celor două nominalizări vine pe fondul presiunii socialiștilor de a fi nominalizat un candidat femeie, pentru a fi asigurat echilibrul de gen în viitoarea comisie.

Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea Românie. Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Adina Vălean (51 de ani) este europarlamentar din anul 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Adina Vălean a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 ales pe listele PNL Călărași, dar la data de 30 noiembrie 2007 a demisionat pentru a ocupa locul de deputat în Parlamentul European.

Articolul precedentAbia după 7 zile de la eveniment, IPJ Călărași consideră că e cazul să dea informații despre intervenția în care s-au tras 9 focuri de armă la Sărulești
Articolul următorTehnica pentru partide de amor de invidiat, dezvăluită de un medic ginecolog