Organizatorii ceremonialului militar, ce va avea loc în zona Orizont, începând cu ora 11.00, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, au pregătit o surpriză pentru călărășeni de 1 Decembrie.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași și Centrul Militar Județean Călărași anunță călărășenii că în timpul manifestărilor de 1 Decembrie, o formație de aeronave Mig 21 Lancer a Bazei 86 Aeriene Borcea va survola zona Orizont! Intervalul orar preconizat este 11.22-11.27.

Programul zilei cuprinde trei mari evenimente:

1. Ceremonialul specific ce va fi încheiat cu o paradă militară, cea mai mare desfășurată de 1 Decembrie în municipiul Călărași.

Locul de desfășurare: Zona Orizont
Ora: 11.00
Organizatori: Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași și Centrul Militar Județean Călărași
Parteneri: Primăria Municipiului Călărași, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Consiliul Județean Călărași, Instituția prefectului-judetul Călărași

2. Retragerea cu torțe a trupelor militare aparținând MAI. 100 de torțe vor lumina, în parada, principala stradă din oraș.

Traseu: zona Orizont-km 0 (pe strada București)
Orele: 17.15-17.45
Organizatori: Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași și Primăria Municipiului Călărași

3. Spectacol artistic desfășurat pe scena amplasată în centrul orașului, organizat în cadrul proiectului „Municipiul Călărași sărbătorește Centenarul Marii Uniri”, finanțat de Ministerul Culturii.

Capul de afiș al spectacolului este artista de muzica populară Maria Dragomiroiu. Din program mai fac parte și alți artiști.

Loc de desfășurare: Kilometrul 0
Orele: 17.30-22.00
Organizator: Primăria Municipiului Călărași

Articolul precedent„Pot ce poți și tu, angajează-mă!”, campanie dedicată persoanelor cu dizabilități
Articolul următorUtilajele de deszăpezire au ieșit pe drumurile din județul Călărași