Pe parcursul anului 2019, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași a aplicat o serie de măsuri active care au vizat integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.

Astfel, persoanele juridice au primit/primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenție în cuantum de 2.250 lei, întrucât au încadrat în muncă, pe perioadă nedeterminată persoane din următoarele categorii: şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Aceste subvenții au fost acordate la solicitarea angajatorilor care au încadrat în muncă persoane din categoriile mai sus menționate.

La nivelul anului 2019, în ceea ce privește măsurile active oferite, de către AJOFM Călărași, angajatorilor călărășeni, bilanțul este următorul:

Conform articolului 85 din legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, 407 agenți economici au semnat cu AJOFM Călărași convenții pentru încadrarea în muncă a 664 persoane, din care:

Persoane cu handicap – 4  pers.:

Tineri NEETs – 60 pers.:

Unici întreținători de familie – 4 pers.:

Persoane care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă –6 pers.;

Persoane peste 45 de ani – 590 pers.

Suma alocată, în anul 2019, pentru plata acestor convenții este în valoare de 17.928.000 lei. Menționăm că facilitățile financiare destinate stimulării încadrării în muncă au fost/sunt susținute din proiectele implementate de ANOFM și co-finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 precum și din Bugetul Asigurărilor de Șomaj.

Conform articolului 80 din legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, 37 de agenți economici au semnat cu AJOFM Călărași convenții pentru încadrarea în muncă a 39 de absolvenți.

Suma alocată, în anul 2019, pentru plata acestor convenții este în valoare de 1.053.000 lei.

Facilitățile financiare destinate stimulării în cadrării în muncă au fost/sunt susținute din proiectele implementate de ANOFM și co-finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 precum și din Bugetul Asigurărilor de Șomaj.

Articolul precedentBonificație de 10% pentru călărășenii care își plătesc taxele și impozitele până pe 31 martie
Articolul următorJandarmii călărășeni, parteneri în implementarea proiectului transfrontalier româno-bulgar