Un nou studiu a arătat că unul dintre alimentele preferate ale românilor, și nu numai, poate favoriza anxietatea și depresia. Chiar dacă în mod tradițional se credea că aceste alimente îmbunătățesc starea de spirit când sunt consumate în cantități moderate, o cercetare recentă arătat că pot avea un efect negativ asupra sănătății mintale.

Un nou studiu arată că alimentele prăjite, în special cartofii prăjiți, pot avea un efect negativ asupra sănătății mintale. Riscul pare să crească de la 7% la 12%, în special la bărbații tineri. Medicii cred că această stare de anxietate și depresie poate fi cauzată de acrilamidă, un compus potențial cancerigen care apare în mod natural în produsele alimentare cu amidon, precum cartofii, pâinea, pizza, biscuiții și cafeaua, în timpul gătitului la temperaturi ridicate. Acest compus poate cauza tulburări în creier și neuroinflamație, perturbând mai multe grăsimi din organismul nostru. Deși studiul a implicat peste 140.000 de persoane, cercetătorii nu au precizat exact ce înseamnă „consumul constant” de alimente prăjite, potrivit Monitorul Express.

Articolul precedentPrognoza meteo 28 aprilie. Alertă de vreme rece, vânt și brumă
Articolul următorRomânii vor putea efectua înmatricularea și radierea autovehiculelor online, fără drumuri la autorități