După zilele friguroase pe care le-am experimentat în ultima perioadă, meteorologii ne „încălzesc” cu vești bune. Primăvara își intră în drepturi, iar zilele călduroase, cu temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, ne vor delecta de acum înainte.

Administrația Națională de Meteorologie anunță oficial venirea primăverii în cadrul prognozei pentru perioada 6 martie – 3 aprilie. Specialiștii au publicat prognoza meteo pentru fiecare săptămână în parte.

În săptămâna 6 martie – 13 martie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sudestul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 13 martie – 20 martie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și în zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 20 martie – 27 martie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Articolul precedentZiua dezvăluirilor în scandalul Bâstroe. ANUNȚUL Ministerului după întâlnirea româno-ucraineană – miza Kievului
Articolul următorRomânul dispărut după tragedia feroviară din Grecia, declarat MORT!