Muzeul Dunării de Jos organizează în perioada 22 – 25 și 28 februarie, ATELIERELE LUI MĂRȚIȘOR!
Cei interesați să participe la atelier sunt așteptați la Secția Arheologie a muzeului, între orele 9-12. Taxa de participare: 2 lei/persoană.
„Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă. De 1 Martie, la români exista pe vremuri obiceiul ca părinţii să lege copiilor la mână sau la gât câte o monedă, pentru ca aceştia să aibă noroc tot anul şi să fie sănătoşi. Punerea mărţişorului se face de obicei înainte de răsăritul soarelui. El este dăruit, în zilele noastre, în principal copiilor, fetelor şi femeilor, pentru a le proteja gingăşia şi sensibilitatea”.
(Sursa: legendeleromanilor.ro/).
„Datorită contextului epidemiologic actual, activitățile se vor derula respectând condițiile impuse de pandemia de Covid-19. Participanții vor păstra o distanță de cel puțin 1 m față de celelalte persoane și vor purta mască de protecție. Muzeul va pune la dispoziția participanților doar materiale dezinfectante. În același timp, nu vor putea participa la activități persoanele care prezintă febră, tuse sau rinoree,” transmit organizatorii
Sursa: Realitatea de Calarasi