Adele a câştigat trei dintre cele patru premii principale la gala Brit Awards, marţi, unde a şi cântat melodia „I Drink Wine”, anunţă BBC.

Cântăreaţa a fost premiată pentru „cel mai bun artist”, „cel mai bun album” şi cel mai bun cântec al anului” pentru „Easy on Me”.

Ed Sheeran a fost desemnat „compozitorul anului” la O2 Arena din Londra. El a interpretat „Bad Habits”, alături de trupa rock Bring Me the Horizon.

Dua Lipa a câştigat un alt mare premiu al serii, după ce utilizatorii TokTok au votat pentru ea şi nu pentru Adele la categoria „cel mai bun artist pop/ R&B”.

Robbie Williams rămâne cel mai premiat artist britanic din istorie, înaintea lui Adele, cu 13 trofee.

După ce a câştigat primul dintre cele trei premii ale sale, pentru cea mai bună melodie, Adele a spus: „Nu-mi vine să cred că o baladă cu pian a câştigat atât de multe cântece cu ritm”.

Artistul hip-hop/rap/grime a fost desemnat cântăreţul Dave. El a oferit una dintre cele bune interpretări ale serii cu melodia „In the Fire”.

Americanii de la Silk Sonic au fost aleşi „cel mai bun grup internaţional”.

„Cel mai bun artist internaţional” a fost desemnată Biile Eilish.

Formaţia italiană Maneskin, câştigătorii de anul trecut ai Eurovision, au acordat premiul pentru „cel mai bun grup al anului”, Wolf Alice.

Olivia Rodrigo a câştigat premiul pentru „cântecul internaţional al anului” cu single-ul „Good 4 U”.

Anul acesta, au fost nominalizate mai multe femei decât oricând în ultimul deceniu, câştigătoarele depăşind numărul bărbaţilor cu trei la unu – nouă artiste fiind premiate, comparativ cu trei bărbaţi.

Ceremonia a fost găzduită pentru prima dată de actorul de comedie Mo Gilligan, care a preluat această poziţie de la Jack Whitehall.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentMoțiunea simplă împotriva ministrului Energeiei, Virgil Popescu, a picat la vot în Parlament
Articolul următorRomânii, codașii Uniunii Europene la contribuția pentru pensii. 1,5 milioane lucrează la negru