Busuiocul este o plantă renumită pentru aroma sa proaspătă şi naturală, agreată de gurmanzi, dar cunoscută şi pentru proprietăţile sale terapeutice.

 

Busuiocul sau preparatele pe bază de busuioc au fost folosite de multă vreme pentru a alunga răceala și tusea. Un diuretic ușor, busuiocul este plin și cu mulți antioxidanți. Se știe că stimulează digestia în mod natural, iar compușii săi antiinflamatori puternici ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor și a durerii. Potrivit cărții Healing Foods, „eugenolul, un constituent al uleiului din frunza de busuioc, are un efect antiinflamator asupra articulațiilor și tractului digestiv”.

Cartea menționează în continuare că planta este, de asemenea, un diuretic ușor și are o gamă importantă de antioxidanți sănătoși. Frunzele de busuioc v-ar putea ajuta, de asemenea, să pierdeţi în greutate. „Să pui câteva frunze de busuioc în apă dimineața, să faci un ceai şi să-l bei ar putea ajuta la detoxifierea organismului și la creșterea metabolismului”, notează dr. Shikha Sharma în cartea ei „101 trucuri pentru slăbit”.

 

Frunzele de busuioc ajută la accelerarea metabolismului organismului. Cu cât metabolismul este mai rapid, cu atât este mai ușor să arzi calorii. Bucuiocul ajută, de asemenea, la stimularea digestiei în mod natural și elimină toxinele din organism.

Cum se prepară ceaiul de busuioc:

Ingrediente

  • 3-4 frunze de busuioc
  • 1 cană de apă
  • o jumătate de linguriţă de miere
 

Mod de preparare

  1. Într-un ibric se adaugă o cană de apa, frunzele de busuioc şi se pun la fiert.
  2. Lăsați timp de 2-3 minute, după fierbere.
  3. Strecuraţi ceaiul într-o cană.
  4. Adăugați o jumătate de linguriță de miere pentru gust şi amestecaţi bine.

Notă: Dacă doriți să îmbunătățiți aroma, puteți adăuga și ghimbir sau cardamom.

Bea acest ceai de ardere a grăsimilor dimineața devreme, pentru cele mai bune rezultate.

Articolul precedentColecție de excepție cu gafele memorabile făcute de politicieni
Articolul următorALERTĂ alimentară! Cora şi Metro retrag mai multe sortimente de îngheţată