Politicienii români se întrec în gafe, fie pe Facebook, fie în conferințe de presă, devenind astfel ţinta ironiilor. De la liberala Raluca Turcan care i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, mort din 1803, până la asocierea lui Florin Cîţu cu eroul Superman. Iar liderul PSD Marcel Ciolacu și-a arătat bogăția din buzunarul de la piept într-o conferință de presă. Dar cel mai recent exemplu este Violeta Vijulie, liberala care a postat un mesaj prin care susţinea că regina Angliei bea zilnic vin românesc pentru longevitate. 

 

Fosta șefă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a transformat un pamflet vechi într-o știre falsă. Violeta Vijulie a postat pe Facebook un text în care le spunea internauților că Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a bea zilnic câteva pahare de vin românesc.

Maria Grapini, europarlamentar și autoare a mai multor gafe memorabile de-a lungul timpului, a „inventat” o țară nouă într-un mesaj pe Facebook.

 

Și Raluca Turcan a fost taxată pentru o gafă. Fostul ministru al Muncii i-a urat, pe 26 iulie 2021 „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803.

Nici Florin Cîţu nu a fost mai prejos. Fostul premier publicat în septembrie 2021 pe contul său de Instagram un videoclip din filmul „Superman Returns” (Superman Revine), în care a înlocuit faţa actorului principal cu chipul său.

 

Alina Gorghiu a făcut şi ea o gafă majoră, la sfârşitul anului trecut, într-o postare pe Facebook. Răspunzând la un comentariu privind asumarea răspunderii pentru potenţialele efecte secundare ale vaccinării anti-Covid, senatoarea a afirmat „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”.

Iar actualul premier, Nicolae Ciucă, comis-o în martie 2021, când ocupa şefia Ministerului Apărării. Ciucă a postat pe Facebook o serie de imagini în care puteau fi observate datele de acces ale unor conturi şi videoconferinţe, plus numere de telefon folosite de angajaţii unui call center MApN din Sibiu, scrise pe tablă.

În timp ce vorbea despre drama fermierilor din România, care nu au bani pentru finanțarea lucrărilor agricole, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a scos din buzunarul de la piept un document pentru a-l citi în fața jurnaliștilor. Odată cu documentul, lui Ciolacu i-a căzut un teanc de bani de la piept.

Articolul precedentCalendar ortodox 5 februarie 2022. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi
Articolul următorBusuiocul te ajută să slăbeşti repede şi natural. Cum scapi de kilogramele în plus cu ajutorul acestei plante