15.000 de kg de tutun, peste 17.000 de țigarete și sume în valoare de 174.200 de lei, respectiv 3.000 de euro au fost confiscate de polițiști.

La data de 15 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, au desfășurat 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 15.000 kg de tutun, în diferite stadii de prelucrare, peste 17.000 de țigarete și sumele de 174.200 de lei şi 3.000 de euro.

Au fost descoperite 13 instalaţii artizanale de prelucrat tutun și 3 cazane de fierbere a tutunului, 20 de instalaţii de injectat tutun în ţigarete, precum și peste 35.000 de tuburi de ţigarete.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane, tablete, laptopuri, medii de stocare şi înscrisuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Până în prezent, au fost audiate peste 60 de persoane.

Precizăm că acciza datorată bugetului statului este de  429,83 lei/kg tutun de fumat şi că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, constituie infracţiuni atât deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat, cât şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora s-au desfășurat descinderile.

În activități au fost angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.

Articolul precedentDunărea Călărași are nevoie ca de aer de puncte mâine cu Poli Iași
Articolul următorDunărea pierde nesperat 3 puncte acasă în fața Iașiului