Medicii chirurgi ai Spitalului Județean Călărași s-au întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Aceștia i-au prezentat președintelui CJ propuneri pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Astfel, medicii au solicitat înființarea Compartimentului de chirurgie toracică și vasculară, ținând cont de cazurile cu care s-au confruntat în timpul intervențiilor chirurgicale, înființarea liniei 2 de gardă pe chirurgie generală, dotarea spitalului cu aparatura necesară ca investigațiile medicale, precum endoscopia și colonoscopia, să se efectueze în Călărași, separarea chirurgiei pediatrice de cea generală.

Propunerile medicilor au intrat pe agenda președintelui Iliuță, urmând ca în cel mai scurt timp să aibă loc o întâlnire tehnică în vederea compartimentării vechiului bloc operator pentru chirurgia pediatrică.

Tot șeful CJ Călărași a dat asigurări că la aprobarea bugetului pe 2019 vor prinse și sumele pentru achiziționarea aparaturii de ultimă generație pentru analizele de gastroenterologie și endoscopie digestivă.

Articolul precedentPrimăria Călărași închide circulației două tronsoane ale bulevardului Nicolae Titulescu
Articolul următorAstăzi a fost semnat proiectul pentru realizarea Promenadei Călărași