Digital image

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară din luna octombrie, proiectul ce vizează reabilitarea monumentului istoric de clasă A, Palatul Administrativ al județului Călărași. Proiectul va fi depus la CNI (Compania Națională de Investiții) pentru obținerea finanțării.

Obiectivul principal al proiectului este dedicat îmbunătățirii utilizării durabile a patrimoniului cultural construit, recuperării funcționale a unor spații care în prezent sunt abandonate, punerea în siguranță a construcției prin finalizarea lucrărilor de construcții și instalații.

– restaurarea si refuncționalizarea corpului central, construit pe două nivele, care va adăposti „Muzeul muzicii”, o idee inovativă care păstrează arhitectura specifică perioadei secolului al XIX-lea îmbinată cu tehnologia modernă a secolului XXI; (Muzeul va găzdui o grupare de tehnologie, realizată în scopul de a parcurge, în timp real, o incursiune în mai multe genuri muzicale.  Va fi, în fapt, un centru artistic cu un concept inovativ de învăţare despre muzică într-un mod informal)

– restaurarea și refuncționalizarea corpului de est, astfel încât să poată satisface exigențele unui centru expozițional permanent și/sau itinerant;

– restaurarea tuturor fațadelor, astfel încât să se redea monumentalitatea și specificul arhitectural al construcției.

Prin urmare, se doreşte depunerea acestui proiect la Compania Națională de Investiții, subprogramul Reabilitare, Modernizare și Dotare Investiție.

Devizul general centralizator are o valoare totală de 30.706.95,51  lei, la care se adaugă T.V.A., din care C + M în valoare de 19.334.030,78 lei, la care se adaugă T.V.A..

Articolul precedentPiesa „Animale”, pe scena Teatrului Dramaturgilor București!
Articolul următorExpoziție de artă plastică „Simboluri ale Marii Uniri”