În luna august 2019 activitatea de turism s-a caracterizat prin creşterea numǎrului de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune şi scǎderea numărului de sosiri în structurile de primire turistică faţă de luna precedentă.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a caracterizat prin creşterea numărului sosirilor, a numărului înnoptărilor şi a indicelui de utilizare netă a locurilor de cazare.

Numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică în luna august 2019, a fost de 2.754, mai mic cu 8,6% comparativ cu luna anterioară şi mai mare cu 17,9% comparativ cu luna august 2018.

Sosirile înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 70,1% din numărul total de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în timp ce sosirile înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 13,3%.

Numărul de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în luna august 2019, a fost de 8.332, mai mare cu 11,6% faţă de luna precedentă şi respectiv cu 63,8% comparativ cu luna august 2018.

Înnoptările înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 51,9% din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în timp ce înnoptările înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 27,3%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în luna august 2019, a fost de 34,6% la total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare, mai mare cu 3,6 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă şi mai mare cu 12,4 puncte procentuale comparativ cu luna august  2018.

Articolul precedentVideo | Un autotren s-a răsturnat și a luat foc pe autostrada A2
Articolul următorZiua Internațională a Mării Negre sărbătorită de elevii din comuna Roseți