Ziua internaţională a Mării Negre este sărbătorită în fiecare an, la 31 octombrie. Aceasta este data la care, în anul 1996, cele şase ţări riverane Mării Negre, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina, au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră, document ce conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea Mării Negre.

Joi, 31 octombrie a.c, la Sala AEL a Școlii Gimnaziale „Iancu Rosetti” Roseți a fost marcată Ziua Internațională a Mării Negre printr-o amplă acțiune prin intermediul căreia s-a urmărit conștientizarea adoptării unui comportament pozitiv și responsabil față de mediu în general și față de cel marin, în special.

Activitatea a fost deschisă de prof. Diana Grigoriu (geografie) care a prezentat elevilor participanți un film tematic intitulat Mediul marin- fascinația adâncurilor, o incursiune în ecosistemul Mării Negre.

În cadrul activității elevii au răspuns interactiv întrebărilor legate de poluarea mării, prevenirea acesteia și beneficiile pe care ni le aduce. Răspunsurile au fost diverse, elevii evidențiind faptul că educația ecologică este importantă și trebuie făcută mai întâi în familie și apoi în școală, importante fiind și participările la activități de voluntariat.

Prof. Virginia Narcisa Manole (limba română) a coordonat momentul poetic „Emoție la malul Mării Negre” – incursiune prin versurile poeților Mihai Eminescu (Dintre sute de catarge), Emilia Plugaru (Marea), Tatiana Stepa (Rugă la Marea Neagră), George Meniuc (Să ai marea la picioare). Au recitat elevi ai clasei a V-a B.

În cadrul acțiunii s-au realizat desene tematice „Marea în culorile toamnei”, coordonator fiind prof. Lucreția Vasile (desen). Colajele, machetele și posterele realizate de clasele a V-a A și a V-a B au fost expuse în Centrul de Documentare și Informare al școlii.

Articolul precedentCreștere a numărului de turiști în unitățile de cazare din Călărași
Articolul următorDunărea Călărași coboară pe 16 după retragerea echipei Daco Getica