În luna iulie 2019 activitatea de turism s-a caracterizat prin creşterea numărului de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, a numǎrului de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică şi scǎderea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune faţă de luna precedentă.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a caracterizat prin creşterea numărului sosirilor, a numărului înnoptărilor şi a indicelui de utilizare netă a locurilor de cazare.

Numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică în luna iulie 2019, a fost de 3.012, mai mare cu 29,0% comparativ cu luna anterioară şi respectiv cu 41,0% comparativ cu luna iulie 2018.

Sosirile înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 69,0% din numărul total de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în timp ce sosirile înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 17,9%.

Numărul de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în luna iulie 2019, a fost de 7.465, mai mare cu 5,9% faţă de luna precedentă şi respectiv cu 80,4% comparativ cu luna iulie 2018.

Înnoptările înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 55,1% din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în timp ce înnoptările înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 22,9%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în luna iulie 2019, a fost de 31,0% la total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare, mai mic cu 0,7 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă şi mai mare cu 13,8  puncte procentuale comparativ cu luna iulie  2018.

Articolul precedent22 de tone de tutun prelucrat au confiscat polițiștii în urma perchezițiilor efectuate în mai multe județe, inclusiv Călărași
Articolul următor18 octombrie – Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenții Promoției 2019