România începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, iar peste 114 mii de doze ajung mâine în țară. Campania de vaccinare a celor mici debuteaza, insa, pe fondul multor semne de intrebare, care ii bulverseaza si mai tare pe oameni, pentru ca oficialii romani au pareri total diferite de autoritatile internationale care gestioneaza pandemia. 

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spre exemplu, spune că în februarie vom ajunge la peste 70 de mii de cazuri pe zi, în timp ce OMS recomanda renuntarea la certificatul verde. 

Numărul cazurilor de infectare este în continuă creștere, iar pentru a ține sub control pandemia, România dă startul campaniei de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Peste 114.000 de doze ajung în țară, iar cei mici vor primi doar jumătate din doza administrată adulților.

Pe de altă parte, în plină explozie a numărului de infectări, autoritățile vin cu declarații contradictorii. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă statelor să renunțe la certificatul verde pentru că nu și-a dovedit eficiența și afectează economia. De cealaltă parte, experții de la Agenția Europeană susțin că certificatele de vaccinare nu vor mai fi valabile fără doza booster. În țara noatră, documentul este încă obligatoriu la intrarea în instituții, restaurante sau centre comerciale.

În România au fost raportate in ultimele 24 de ore peste 12.000 de infectări, iar numărul bolnavilor din spitale este în creștere. Ministrul Sănătății consideră că aproape toți românii se vor infecta cu omicron, iar luna februarie va fi critică. Se vor înregistra peste 70.000 de infectări, iar specialiștii se așteaptă la ce e mai rău. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Criză totală, de Ziua Unirii. Ce face Iohannis
Articolul următorAna Maria Păcuraru așteaptă primul copil