Dunărea a produs sâmbătă surpriza etapei a 22-a remizând, la Călăraşi, scor 1-1, cu FCSB, echipă care şi-a propus în acest sezon câştigarea unui nou titlu. Antrenorul Dan Alexa a declarat după meci că echipa sa a obţinut un punct important, care conferă încredere înaintea confruntărilor cu formaţiile angrenate în lupta pentru supravieţuire.

„Am întâlnit o echipă formată, după cum ştim cu toţii, din jucători foarte talentaţi, care pot face diferenţa. De la mijloc în sus, cred că, într-adevăr, sunt cei mai talentați.

Am încercat să aglomerăm zona centrală, am avut posibilităţi de contraatac, cred că dacă ar fi înscris Mediop în ultimul minut din prima repriză, puteam să şi câştigăm meciul ăsta.

Am suferit în repriza a doua un sfert de oră pentru că veneau foarte uşor şi jucau foarte rapid printre linii noastre unde şi-au creat superioritate. Am avut şansă la acea ocazie a lui Man, apoi am făcut ceea ce trebuie în multe momente, am ţinut de minge şi am încercat să ne rupem de ei. 

Am avut penalty la Dobrosavlevici (min. 90) clar. Din acest motiv, am şi avut reacţia aceea pentru că pe lângă faptul că nu ni s-a dat penalty puteam să şi primim gol. Din acţiunea pe care au avut-o, au ajuns la poartă obţinând şi o lovitură liberă destul de periculoasă.

Dar îmi cer scuze lui Haţiegan şi public pentru că indiferent ce decizie a luat nu trebuia să am reacţia asta. Una peste alta un punct care ne dă foarte multă încredere.

Un punct care ne ajută să creştem. Au venit foarte mulţi jucători noi care au ceva calitate şi cred că ne pot ajuta în perspectivă.

Pentru noi, repet, e foarte important să găsim un prim 14-15. Timpul a fost foarte scurt, nu suntem omogeni şi trebuie să evoluăm bine în play-out, să arătăm atunci forma perfectă.

Un punct important, puţină lume ne dădea şansă. Steaua a venit foarte motivată dar eu cred că e un punct meritat şi un rezultat echitabil.”, a declarat Dan Alexa după confruntarea cu FCSB.

Pentru Dunărea urmează alte două jocuri, poate la fel de grele. Duminica viitoare, la Călăraşi vine Concordia Chiajna, echipa de pe 13 iar pe 17 februarie, va juca pe terenul ultimei clasate, FC Voluntari.

Articolul precedentDunărea Călărași a împiedicat-o pe FCSB în cursa către titlu
Articolul următor31 de șoferi au fost lăsați fără permis de polițiști săptămâna trecută